Clickwalk
Dette er Clickwalks hjelpside.

Under denne teksten er en typisk Clickwalk-side (som viser Det kongelige slott i hurtigsideformat).

Clickwalk kan vise deg informasjon og bilder i mange forskjellige formater, og det er en god idé å prøve ut alle sammen før du begynner å gå rundt. Her er en kort beskrivelse av toppmenyen.

Verden - Er en peker til www.clickwalk.com, verdenssiden.
Land - Er en peker til gjeldende landsside, så langt alltid Norge.
Kommune - Er en peker til hovedsiden for den byen eller kommunen du besøker.
Område - Er en peker til en oversiktsside for et område. NB: Under utvikling, eksisterer ikke overalt.
English - Bytt språk til engelsk
Søk - Søk gjennom titler og andre tekster
Hurtigside - Bytt til standardside med ett enkelt bredt bilde med redusert kvalitet slik at det er meget raskt å hente ned
Stort bilde - Bytt til et sideformat med et stort bilde med middels til høy kvalitet og rimelig nedlastingstid
Kartside - Bytt til et sideformat med et bilde i halv størrelse pluss kart
Bredbåndsside - Bytt til et sideformat med både stort bilde og kart

Navigeringspanorama: - Under toppmenyen er det et 405 graders panorama, satt sammen av ni bilder på 45 grader hver. Over panoramaet finnes GÅ-piler for å Clickwalke til tilstøtende synspunkter. Ved å klikke i selve panoramaet, eller på SNU-pilene under det, kan du snu deg rundt til en vilkårlig av åtte retninger. Under den midterste delen av panoramaet finnes en alternativ stjerne av GÅ-piler.

Sted: - Til venstre over hovedbildet vises tittel for synspunktet,
Synsfelt: - og til høyre vises tittel for synsfeltet.
Bilde - Selve bildet kan vises i tre forskjellige formater. Hurtigbildet er et bredt 90-graders bilde, mens det store bildet og kartsidebildet i halv størrelse dekker begge ca 55 grader av horisonten.
Linker: - I noen av bildene finnes det områder man kan klikke på for forskjellige formål, som å gå til webstedet for Det norske kongehus, eller for å se på detaljert informasjon i et museum. I slike tilfeller finnes det også alternative tekstlinker under bildet. NB: Noen linker i Oslo er ikke operative i øyeblikket, men vil snart bli oppdatert.

Kart: - På kartsidene vises synspunkter som små, blå sirkler, og linkene mellom synspunktene som blå linjer. Gjeldende synspunkt er markert med en rød trekant som peker i synsretningen. Kartsystemet er i annen versjon, og en tredje og betydelig forbedret versjon blir for tiden implementert.

Clickwalk

Turning bar Navigation bar Turning bar
Sted: Slottsplassen Synsfelt: Vest mot Rytterstatuen
ClickWalk Image
Her står vi rett under Brynjulf Bergs rytterstatue av kong Carl Johan.
   Linker:  Det Norske Kongehus  
Snu deg helt rundt. Snu deg 135 grader til venstre. Snu deg 90 grader til venstre. Snu deg 45 grader til venstre. Snu deg 45 grader til høyre. Snu deg 90 grader til høyre. Snu deg 135 grader til høyre. Snu deg helt rundt. Snu deg helt rundt. Snu deg 135 grader til venstre. Snu deg 90 grader til venstre. Snu deg 45 grader til venstre. Snu deg 45 grader til høyre. Snu deg 90 grader til høyre. Snu deg 135 grader til høyre. Snu deg helt rundt. Det Norske Kongehus
Clickwalk